Zomerbanden

Uw wagen heeft slechts enkele contactpunten met de weg. Bijgevolg is de keuze van een band van cruciaal belang voor uw veiligheid. Als bandenspecialist kunnen wij u een ruim gamma aan merken en profielen aanbieden. Uw profiel als bestuurder is doorslaggevend om de perfecte band voor u te vinden.

Hoeveel kilometer legt u af op jaarbasis? Rijdt u vaak op autosnelwegen of veeleer op kleinere wegen? Beschouwt u uw rijstijl als zijnde sportief? Wat zijn uw verwachtingen? Welk budget wenst u te spenderen? Bent u tevreden over uw huidige banden? Slechts enkele vragen waaruit een bandenspecialist uw profiel als bestuurder opmaakt en u de passende band voorstelt.

Zomerbanden zijn deels vervaardigd uit synthetisch rubber. Deze rubbersamenstelling is hittebestendig maar slechter bestand tegen lage temperaturen. Winterbanden daarentegen bevatten een groter deel natuurrubber en een kleiner deel synthetisch rubber dan zomerbanden. Natuurrubber is elastisch en heeft weinig warmte ontwikkeling.  De andere samenstelling van het rubber heeft als gevolg dat zomerbanden bij lagere temperaturen een stuk harder zijn dan winterbanden. Een winterband zal bijgevolg bij lagere temperaturen een betere grip geven dan zomerbanden.

Een autoband vergt heel wat technisch vernuft. Daarom vormt elke autoband het onderwerp van tal van tests. Een blik achter de schermen.

Profiteer nu bij aankoop van nieuwe banden van onze gratis bandenverzekering en krijg één jaar pechverhelping. Meer uitleg vindt u hier.

Tips & Tricks

Onze merken:

Handige links