OLIE VERVERSINGSSERVICE BIJ BESTDRIVE

De motorolie stroomt door de motor, smeert en beschermt deze. Dit verlengt de levensduur en verbetert de prestaties van de motor. Om uw motor soepel te laten lopen, raden wij aan om regelmatig olie te verversen. Wanneer uw auto nieuwe olie nodig heeft, welk type olie de juiste is en welke diensten vereist zijn voor een oliewisseling in een werkplaats, leest u hieronder.

WAAROM HET VERVERSEN VAN OLIE ZO BELANGRIJK IS

Laat regelmatig de olie van uw wagen in de werkplaats verversen, dit verlengt niet alleen de levensduur van het motorblok, u verbruikt ook minder brandstof tijdens het rijden. De motorolie vervult tal van belangrijke functies: hij voorkomt dat de bewegende motoronderdelen tegen elkaar wrijven. Zonder de smering van de cilinder en de zuiger door de motorolie zouden de onderdelen in een mum van tijd zich vastgrijpen. In dit geval is de verwarmde zuiger sterk vergroot en schraapt de cilinder. De motor wordt dus plotseling gestopt. Meestal veroorzaakt dit ook grote gevolgschade aan cilinders, lagers en krukassen.

Goede olie minimaliseert wrijving en zorgt voor minder wrijvingswarmte. Bovendien koelt het de hittestressieve componenten van de motor af die het koelmiddel niet bereiken. Een andere belangrijke taak is de fijne afdichting tussen cilinderoppervlakken, zuigers en zuigerveren. De olie absorbeert ook de fijnste metaalschuren en vuildeeltjes zoals verbrandingsresten. Bij het verversen van de olie worden deze residu's afgevoerd met de gebruikte olie.

WELKE MOTOROLIE PAST BIJ MIJN AUTO?

Motorolie bestaat uit een fijn afgesteld systeem van basisolie en chemische additieven die de beschermende en smerende eigenschappen van de basisolie verbeteren. De additieven voorkomen dat zuren of water belangrijke delen van de motor beschadigen of vuildeeltjes neerslaan. Hoe hoger het aandeel additieve componenten, hoe beter de kwaliteit van de olie. Als basisoliën worden minerale oliën of synthetische oliën gebruikt. Beide varianten zijn gemaakt van aardolie.

Voor synthetische oliën is het productieproces echter veel duurder en intensiever. Daardoor hebben ze tal van voordelen ten opzichte van minerale oliën:

  • Smeerpunten worden sneller geleverd, waardoor slijtage wordt verminderd

  • Zelfs bij zeer lage temperaturen is de koude start mild

  • Zelfs bij hoge temperaturen en hogere belastingen breekt de smeerfilm niet af

Welke olie geschikt is voor uw model, kan u de instructies van de fabrikant raadplegen. Afhankelijk van het voertuigtype en de gebruikte motor zijn er verschillende vereisten voor de olie. De juiste oliekwaliteit en het interval voor de olieverversing worden getest en bepaald door de autofabrikanten in talloze testritten. Om de garantie voor uw voertuig te garanderen, volgen we bij BestDrive altijd de instructies van de fabrikant op te volgen.

OLIE VERVERSEN: WELK INTERVAL WORDT AANBEVOLEN?

De aanbevolen vervangingsintervallen voor uw voertuig staan ook in de handleiding van de fabrikant. Hoe vaak uw voertuig van nieuwe olie moet worden voorzien, hangt niet alleen af van de motor, maar ook van de intensiteit van het gebruik en de rijstijl. Rijdt u met uw auto voornamelijk op korte-afstandsroutes? Dan is een olieverversing meestal later nodig dan bij  langeafstandsbestuurders die dagelijks met een hoge snelheid enkele honderden kilometers afleggen. Met "normaal rijgedrag" geldt als vuistregel: elke 1,5 tot 2 jaar moet er een olieverversing plaatsvinden.
Houd bovendien de gereden kilometers bij. In het ideale geval moet u de olie na 15.000, maar uiterlijk na 30.000 kilometer laten verversen. Experts raden ook aan het oliepeil ten minste om de 1.000 kilometer te controleren, bij voorkeur zelfs bij elke tankstop. Als uw auto geen oliepeilmeter in de boordcomputer heeft, kunt u het oliepeil handmatig bepalen met een peilstok.

LAAT DE MOTOROLIE EN HET OLIEFILTER PROFESSIONEEL VERVANGEN

De oliewisservice van BestDrive omvat de volgende diensten:

  • We laten de oude olie weglopen en verwijderen deze op de juiste manier.
  • We verwijderen de vuile, oude oliefilter en installeren de nieuwe oliefilter volgens de instructies van de fabrikant.
  • De auto wordt gevuld met nieuwe motorolie volgens de instructies van de fabrikant.
  • Het intervaldisplay voor het verversen van de motorolie op de snelheidsmeter wordt gereset.

Is het oliepeil van uw auto te laag of is het tijd om de oude motorolie te vervangen door verse olie? Vraag nu een offerte bij ons aan & maak een afspraak bij een BestDrive filiaal in uw regio. Bel ons of mail BestDrive in uw buurt! (> Contact)
Overigens: de olieverversing, de vervanging van de oliefilter en de afvoer van afgewerkte olie maken altijd deel uit van onze reguliere voertuiginspectie (onderhoudsinspectie). Als u regelmatig de olie ververst en een nieuw filter installeert, wordt aan alle voorwaarden voldaan voor een lange levensduur van de motor en een ongestoorde motorloop. Met een professionele olieservice kunt u het motorvermogen van uw auto gedurende lange tijd optimaal benutten.